anne adayındaki değişiklikler:
- rahminiz iyice büyüdüğü için rahim kas ve bağlarınız vücudunuza baskı yapar ve göğsünüzün alt tarafında ağrı duyarsınız.bebeğiniz büyüdüğünden,içinde bulunduğu alan ona dar gelir ve hareketleri biraz yavaşlar ama hareketleri,tekmeleri önceye göre daha şiddetlidir.
- yalancı doğum sancılarınız ve kasılmalarınız fazlalaşabilir.siz doğum yapıyorum sanarsınız ama bu sancılar sizi yanıltır.
- karnınız iyice büyüdüğü için nefesiniz sıkışabilir uyurken uygun bir yatma pozisyonu bulamayabilirsiniz.
- leğen bölgeniz ve kasık bölgenizde karıncalanma hissi yaşayabilirsiniz.çünkü bebeğiniz sırtınızın altına ve mide bölgenize doğru gelişir.
- doğuma az kaldığı için bebeğinizin başı aşağı doğru gelir bu da idrar torbanıza basınç yaparak idrara çıkma sıklığınızı arttırır.bazen güldüğünüzde,öksürdüğünüzde idrarınız kaçabilir.
- çok çabuk yorulursunuz,kendinizi çok ağır hissedebilirsiniz.sürekli dinlenmeye çalışın.
- yediklerinizi hazmedememe dolayısıyla şişkinlik problemleriniz olabilir.midenize baskı olduğundan mideniz ekşime yapabilir,basur olabilirsiniz.göbek çukurunuz dışarı çıkabilir ama korkmayın doğum yaptıktan sonra düzelecektir.
- ağırlığınız 1.5-2 kg kadar artar,bebeğinizin en çok beslenmek isteyeceği aydır ve karnınızdaki son büyüme zamanlarıdır.
- doğumla ilgili korkularınız artar.bebeğinizin sağlığı için endişe duyabilirsiniz.heyecanlanabilirsiniz.
bebeğinizdeki değişiklikler:

bu ay yaptırmanız gereken tahlil ve muayeneler:
- 30 haftadan başlayarak iki hafta arayla ultrason incelemesi
- doktorunuz isterse NST takipleri
- tam kan sayımı
öyle sürekli başaşağı durunca beyni karıncalanır insanın nasıl duruyo aylarca öyle yahu aklım almıyor Allah'ın işi işte çok ilginç
YanıtlaSilCok ılgınc
YanıtlaSil